Hybridituotteet Sydänmerkki-kriteereissä

Sydänmerkin asiantuntijaryhmä tarkensi tuoteryhmien kuvauksia kattamaan myös liha-kasvis- ja liha-kasviproteiiniyhdistelmiä. Itse kriteereihin ei tehty muutoksia.

Päivitetyt tiedot löytyvät verkkosivulta Sydänmerkki-tuotekriteerit | Sydänmerkki. Tuoteryhmiin kuuluu jatkossa seuraavanlaisia elintarvikkeita:

  • Liharuokavalmisteet: Liharuokavalmisteet, vastaavat liha-kasvistuotteet tai liha-kasviproteiinituotteet kuten pihvit, pyörykät, kääryleet.
  • Leikkele- ja ruokamakkarat: Liha, liha-kasvistuotteet tai liha-kasviproteiinituotteet esimerkiksi makkarat, nakit ja leikkelemakkarat
  • Maustettu tai marinoitu raaka liha sekä raa’at liha-kasvistuotteet: Maustettu tai marinoitu raaka liha, raa’at liha-kasvistuotteet sekä liha-kasviproteiinituotteet. Myös vain suolalla maustetut tuotteet​.
  • Kypsä liha, kypsät liha-kasvistuotteet sekä muut eläinperäiset proteiininvalmisteet: Kypsä liha, kypsät lihapalat, -suikaleet, -kuutiot ja filepalat sekä pääruokana tarjottavat joulukinkku- ja kalkkunaviipaleet sekä vastaavat tuotteet. ​Kypsät liha-kasvistuotteet ja liha-kasviproteiinituotteet sekä muut eläinperäiset esim. maitoa tai munaa sisältävät proteiinivalmisteet.​

Samassa yhteydessä täsmennettiin myös kasvislisäkkeiden kuvausta kattamaan kasviproteiinit tuotteissa.

  • Kasvislisäke: Tuoreet ja pakastetut kasvikset sekä kasviksia ja kasviproteiineja sisältävät kasvislisäkkeet, joihin on lisätty rasvaa tai suolaa.