Valmisruokien osalta myöntämisperusteet noudattelevat yleisiä ravitsemussuosituksia.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Valmiit ateriat sekä ohjeen mukaan valmistetut puolivalmisteet Esim. valmisateriat, -laatikot tai salaatit. Kriteerit koskevat käyttövalmista tuotetta. | Rasva: enintään 3,0 g/100 g, tai jos rasvaa 3,1 - 8,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta |
Keitot ja keittopohjat Kriteerit koskevat käyttövalmista tuotetta. | Rasva: enintään 3,0 g/100 g tai jos rasvaa 3,1 - 6,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 1,5 g/100 g |
Täytetyt voileivät ja sen kaltaiset tuotteet Täytetyt leivät, patongit, wrapit ja hampurilaiset | Rasva: enintään 15,0 g/100 g |
Kastikkeet sekä ohjeen mukaan valmistetut puolivalmisteet | Rasva: enintään 4,0 g/100 g tai jos rasvaa 4,1 - 8,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta |
Liharuokavalmisteet Lihapihvit ja -pyörykät (sis. myös kaalikääryleet ja Lindströmin pihvit) | Rasva: enintään 12,0 g/100 g |
Kalaruokavalmisteet Kalapihvit, -pyörykät, -puikot sekä kypsät kalatuotteet | Rasva: enintään 18,0 g/100 g |
Kasvisruokavalmisteet Kasvispihvit ja -pyörykät | Rasva: enintään 8,0 g/100 g tai jos rasvaa 8,1 - 10,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta |
Kasviproteiinivalmisteet Palkokasvi- ja viljapohjaiset proteiinivalmisteet, kuten tofu-, härkäpapu-, seitan- ja kauravalmisteet | Rasva: enintään 3,0 g/100 g, tai jos rasvaa 3,1-15,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % |
Kasvislisäke Tuoreet ja pakastetut kasvikset, joihin on lisätty rasvaa tai suolaa | Rasva: enintään 1,5 g/100 g tai jos rasvaa 1,5 - 3,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta |
Lisäkesalaatit Lisäkesalaatit, jotka sisältävät esimerkiksi majoneesia, maustelientä tai muuta kastiketta. | Rasva: enintään 6,0 g/100 g |