Samettinen punajuurikastike
Ainekset
-
0.7 kgpunajuuri, tuore
-
0.3 kgperuna, tuore
-
0.2 kgpalsternakka, tuore
-
0.2 kgpunasipuli, tuore
-
0.05 kgrypsiöljy
-
1.5 kgvesi
-
0.015 kgsuola
-
0.01 kgtimjami, tuore
-
0.004 kgpippurisekoitus
-
0.005 kgmeirami, tuore
-
0.003 kgmuskottipähkinä, jauhe
-
0.1 kgbalsamietikka
Valmistusohje
1. Paloittele kasvikset ja kuullota palat öljyssä padassa.
2. Lisää vesi, suola, timjamikimppu ja pippurisekoitus. Hauduta kypsäksi.
3. Poista timjamikimppu. Soseuta.
4. Lisää pilkottu meirami, muskottipähkinä ja balsamietikka. Kuumenna kiehuvaksi.
Vinkki: Tarjoa kastiketta liha- tai kanapihvien tai kalaleikkeiden sekä perunoiden tai täysjyväpastan tai -riisin kanssa.
2. Lisää vesi, suola, timjamikimppu ja pippurisekoitus. Hauduta kypsäksi.
3. Poista timjamikimppu. Soseuta.
4. Lisää pilkottu meirami, muskottipähkinä ja balsamietikka. Kuumenna kiehuvaksi.
Vinkki: Tarjoa kastiketta liha- tai kanapihvien tai kalaleikkeiden sekä perunoiden tai täysjyväpastan tai -riisin kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Suolaa
0.6 g