Rosamundasoppa ja tomaatti-kinkkusattumat
Annos: keittoa 350 g ja 60 g tomaatti-kinkkulisäkettä.
Ainekset
-
8 kgvesi
-
0.13 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
-
5.5 kgperuna, rosamunda, tuore
-
2 kgpurjosipuli, pala, tuore
-
0.005 kgtimjami, kuivattu
-
0.025 kgsuola
-
1.7 kghapankaali (suolaa 1,2 % )
-
1.5 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
0.02 kgpersilja, pilkottu, tuore
-
1.5 kgtomaatti, lohko, tuore
-
1.5 kgkinkku, suikale tai kuutio (rasvaa 3 %, suolaa 1,8 %)
Koristeluun
Valmistusohje
1. Laita pataan vesi, kasvisliemijauhe, perunat ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi ja soseuta ne. Mausta keitto.
2. Lisää hapankaali ja kasvirasvasekoite. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
3. Tomaatti-kinkkusattumat: Lohko tomaatit. Lisää joukkoon kinkku. Tarjoa erikseen keiton lisäkkeenä.
Muita lisäkevaihtoehtoja:
kalakuutioita ja pinaattia
porkkanakuutioita ja meetvurstisuikaleita
raejuustoa ja marinoituja herkkusieniä
etikkapunajuuria ja sipulia
2. Lisää hapankaali ja kasvirasvasekoite. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
3. Tomaatti-kinkkusattumat: Lohko tomaatit. Lisää joukkoon kinkku. Tarjoa erikseen keiton lisäkkeenä.
Muita lisäkevaihtoehtoja:
kalakuutioita ja pinaattia
porkkanakuutioita ja meetvurstisuikaleita
raejuustoa ja marinoituja herkkusieniä
etikkapunajuuria ja sipulia
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Suolaa
0.4 g