Rosamundasoppa ja tomaatti-kinkkusattumat
Annos: keittoa 350 g ja 60 g tomaatti-kinkkulisäkettä.
Ainekset
- 
                      8 kgvesi
- 
                      0.13 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
- 
                      5.5 kgperuna, rosamunda, tuore
- 
                      2 kgpurjosipuli, pala, tuore
- 
                      0.005 kgtimjami, kuivattu
- 
                      0.025 kgsuola
- 
                      1.7 kghapankaali (suolaa 1,2 % )
- 
                      1.5 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
- 
                      0.02 kgpersilja, pilkottu, tuore
- 
                      1.5 kgtomaatti, lohko, tuore
- 
                      1.5 kgkinkku, suikale tai kuutio (rasvaa 3 %, suolaa 1,8 %)
                        Koristeluun
                      
                                      
                                        Valmistusohje
1. Laita pataan vesi, kasvisliemijauhe, perunat ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi ja soseuta ne. Mausta keitto.
2. Lisää hapankaali ja kasvirasvasekoite. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
3. Tomaatti-kinkkusattumat: Lohko tomaatit. Lisää joukkoon kinkku. Tarjoa erikseen keiton lisäkkeenä.
Muita lisäkevaihtoehtoja:
kalakuutioita ja pinaattia
porkkanakuutioita ja meetvurstisuikaleita
raejuustoa ja marinoituja herkkusieniä
etikkapunajuuria ja sipulia
            2. Lisää hapankaali ja kasvirasvasekoite. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
3. Tomaatti-kinkkusattumat: Lohko tomaatit. Lisää joukkoon kinkku. Tarjoa erikseen keiton lisäkkeenä.
Muita lisäkevaihtoehtoja:
kalakuutioita ja pinaattia
porkkanakuutioita ja meetvurstisuikaleita
raejuustoa ja marinoituja herkkusieniä
etikkapunajuuria ja sipulia
Ravintosisältö / 100 g
                    Rasvaa
                  
                  
                    1.5 g
                  
                
                    josta tyydyttynyttä rasvaa
                  
                  
                    0.3 g
                  
                
                    Suolaa
                  
                  
                    0.4 g
                  
                 
                                                          