Punajuuripaistos
Ainekset
-
1.5 kgriisi-ruisseos, raaka
-
2.5 kgvesi
-
0.034 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
-
3.5 kgpunajuuri, suikale, pakaste
-
2.5 kgporkkana, suikale, pakaste
-
1 kgsipuli, kuutio, pakaste
-
0.05 kgyrttisekoitus, suolaton
-
0.02 kgruohosipuli, pilkottu, tuore
-
0.25 kgrypsiöljy
-
0.24 kgvehnäjauho
-
6 kgmaito, kevyt 1,5 %
-
1 kgkananmunamassa (rasvaa 8,5 %, esim. ScanEgg Vakioitu munamassa)
-
0.005 kgmustapippuri, rouhe
-
2 kgjuusto, sinihome, muru, 17 % (esim. Valio Aura 17%)
Valmistusohje
1. Keitä riisi kasvisliemijauheella maustetussa vedessä höyryssä noin 15 minuuttia.
2. Lisää kasvikset vuokaan riisin päälle ja sekoita mausteet joukkoon.
3. Kypsennä vehnäjauhoja öljyssä, lisää maito ja munamassa vähän jäähtyneeseen seokseen. Kuumenna kastiketta kunnes se sakenee hieman. Älä keitä.
4. Mausta mustapippurilla.
5. Lisää juusto kasvisten päälle ja kaada kastike viimeiseksi. Paista 165 asteessa n. 30 minuuttia.
2. Lisää kasvikset vuokaan riisin päälle ja sekoita mausteet joukkoon.
3. Kypsennä vehnäjauhoja öljyssä, lisää maito ja munamassa vähän jäähtyneeseen seokseen. Kuumenna kastiketta kunnes se sakenee hieman. Älä keitä.
4. Mausta mustapippurilla.
5. Lisää juusto kasvisten päälle ja kaada kastike viimeiseksi. Paista 165 asteessa n. 30 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Suolaa
0.4 g