Porkkana-linssisoppa
Ainekset
-
0.2 kgrypsiöljy
-
3 kgporkkana, suikale (4 mm), tuore
-
1.5 kgsalaattifenkoli, suikale (4 mm), tuore
-
1 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
0.006 kgkardemumma, jauhe
-
0.01 kgtimjami, kuivattu
-
5 kgvesi
-
5 kgtomaattimehu
-
0.16 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
-
0.6 kglinssi, punainen, kuivattu
-
0.3 kgappelsiinimehutiiviste
-
0.023 kgsuola
-
0.02 kgpersilja
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja mausteet. Kuullota kasviksia hetki.
2. Lisää vesi, mehu ja kasvisliemijauhe.
3. Lisää kylmässä vedessä huuhdellut linssit ja kypsennä noin 20 minuuttia.
4. Mausta keitto appelsiinimehulla ja suolalla.
5. Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.
2. Lisää vesi, mehu ja kasvisliemijauhe.
3. Lisää kylmässä vedessä huuhdellut linssit ja kypsennä noin 20 minuuttia.
4. Mausta keitto appelsiinimehulla ja suolalla.
5. Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.5 g