Porkkana-inkiväärisosekeitto
Ainekset
-
10 kgporkkana, viipale, tuore
-
2 kgsipuli, viipale, tuore
-
1 kglehtiselleri, viipale, tuore
-
3 kgperuna, viipale, tuore
-
0.3 kgrypsiöljy
-
10 kgvesi
-
0.4 kgkasvisfondi (esim. Knorr Kasvisfondi)
-
4 kgvesi
-
0.07 kginkivääri, raaste, tuore
-
0.25 kgvalkosipuli, rouhe, tuore
-
0.02 kgmustapippuri, rouhe
-
0.05 kgsuola
-
3 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
0.1 kgpersilja tai kirveli, pilkottu, tuore
Valmistusohje
1. Huuhtele juurekset. Viipaloi porkkana, sipuli, lehtiselleri ja peruna. Freesaa porkkana, sipuli ja lehtiselleri öljyssä.
2. Lisää perunaviipaleet, vesi ja kasvisfondi. Keitä kasviksia noin 50 minuuttia. Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi.
3. Lisää vesi, inkivääri, valkosipuli, mustapippuri, suola ja lopuksi kasvirasvasekoite. Kuumenna. Tarkista maku.
4. Lisää hienonnettua kirveliä tai persiljaa valmiin keiton päälle.
Vinkki! Keiton päälle sopii smetana, raejuusto tai paahdetut leipäkuutiot.
2. Lisää perunaviipaleet, vesi ja kasvisfondi. Keitä kasviksia noin 50 minuuttia. Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi.
3. Lisää vesi, inkivääri, valkosipuli, mustapippuri, suola ja lopuksi kasvirasvasekoite. Kuumenna. Tarkista maku.
4. Lisää hienonnettua kirveliä tai persiljaa valmiin keiton päälle.
Vinkki! Keiton päälle sopii smetana, raejuusto tai paahdetut leipäkuutiot.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Suolaa
0.2 g