Liha

Tavoite on kokonaisrasvan saannin vähentäminen. Samalla myös kovan rasvan saanti vähenee. Myös natriumin saantiin on kiinnitetty huomiota.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Maustamaton liha

Esimerkiksi jauheliha, filepihvit

Rasvaa enintään 7 g/100 g tai jos rasvaa 7,1-10 g / 100 g, kovaa rasvaa enintään 33 % rasvasta

Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Maustettu tai marinoitu liha

Esimerkiksi pintamaustetut tai marinoidut tuotteet

Rasvaa lihassa enintään 7 g/100 g

Marinadissa enintään 20 % rasvasta kovaa rasvaa

Suolaa (liha + marinadi) enintään 0,88 g/ 100 g

Kypsä liha ja kypsät liha-kasvistuotteet

Rasvaa enintään 9 g/100 g

Marinadissa enintään 20 % rasvasta kovaa rasvaa

Suolaa enintään 1,00 g/ 100 g