Kalan rasvan laatu on hyvä, joten kaikki kalat ovat rasvan suhteen suositeltavia. Tässä tuoteryhmässä on kiinnitetty huomiota natriumin saantiin.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Tuore tai pakastettu kala | Ei lisättyä rasvaa Ei suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita |
Marinoitu tai maustettu kalavalmiste Esimerkiksi marinoidut kalasuikaleet tai pintamaustetut tuotteet Kalapullat ja -pihvit kohdassa 'Valmisruoat' | Marinadissa enintään 20 % rasvasta kovaa rasvaa Suolaa (kala + marinadi) enintään 1,00 g/100 g |
Graavi- ja lämminsavukala | Ei lisättyä rasvaa tai sokeria Suolaa enintään 1,38 g/100 g |
Säilykekala Esimerkiksi tonnikala | Rasvaa enintään 2 g/100 g, tai jos rasvaa on yli 2 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 25 % rasvasta Suolaa enintään 1,13 g/100 g Kalaa vähintään 55 % tuotteesta |