Kalan rasvan laatu on hyvä, joten kaikki kalat ovat rasvan suhteen suositeltavia. Useamman tuoteryhmän kohdalla huomiota on kiinnitetty suolan saantiin.
Tuoteryhmä
Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Tuoreet ja pakastetut raa'at kala-, äyriäis- ja nilviäistuotteet
Rasva: ei lisättyä rasvaa Tyydyttynyt rasva: - Sokerit: - Kuitu: - Suola: ei suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita
Marinoidut ja maustetut raa'at kala-, äyriäis- ja nilviäistuotteet
Kalapullat ja -pihvit kohdassa 'Valmisruoat'
Rasva: - Tyydyttynyt rasva: marinadissa enintään 20 % rasvasta tyydyttynyttä rasvaa Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,00 g/100 g (kala + marinadi)
Graavi- ja lämminsavukala
Rasva: ei lisättyä rasvaa Tyydyttynyt rasva: - Sokerit: ei lisättyä sokeria Kuitu: - Suola: enintään 1,38 g/100 g
Säilykekala
Esimerkiksi tonnikala
Rasva: enintään 2,0 g/100 g, tai jos rasvaa on yli 2,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 25 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,13 g/100 g Kalaa vähintään 55 % tuotteesta