Kala

Kalan rasvan laatu on hyvä, joten kaikki kalat ovat rasvan suhteen suositeltavia. Useamman tuoteryhmän kohdalla huomiota on kiinnitetty suolan saantiin.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Tuoreet ja pakastetut raa'at kala-, äyriäis- ja nilviäistuotteet

Rasva: ei lisättyä rasvaa
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: ei suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Marinoidut ja maustetut raa'at kala-, äyriäis- ja nilviäistuotteet

Kalapullat ja -pihvit kohdassa 'Valmisruoat'

Rasva: -
Tyydyttynyt rasva: marinadissa enintään 20 % rasvasta tyydyttynyttä rasvaa
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,00 g/100 g (kala + marinadi)

Graavi- ja lämminsavukala

Rasva: ei lisättyä rasvaa
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: ei lisättyä sokeria
Kuitu: -
Suola: enintään 1,38 g/100 g

Säilykekala

Esimerkiksi tonnikala

Rasva: enintään 2,0 g/100 g, tai jos rasvaa on yli 2,0 g/100 g,
tyydyttynyttä rasvaa enintään 25 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,13 g/100 g
Kalaa vähintään 55 % tuotteesta