Kala

Kalan rasvan laatu on hyvä, joten kaikki kalat ovat rasvan suhteen suositeltavia. Tässä tuoteryhmässä on kiinnitetty huomiota natriumin saantiin.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Tuore tai pakastettu kala

Ei lisättyä rasvaa

Ei suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Marinoitu tai maustettu kalavalmiste

Esimerkiksi marinoidut kalasuikaleet tai pintamaustetut tuotteet

Kalapullat ja -pihvit kohdassa 'Valmisruoat'

Marinadissa enintään 20 % rasvasta kovaa rasvaa

Suolaa (kala + marinadi) enintään 1,00 g/100 g

Graavi- ja lämminsavukala

Ei lisättyä rasvaa tai sokeria

Suolaa enintään 1,38 g/100 g

Säilykekala

Esimerkiksi tonnikala

Rasvaa enintään 2 g/100 g,  tai jos rasvaa on yli 2 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 25 % rasvasta

Suolaa enintään 1,13 g/100 g

Kalaa vähintään 55 % tuotteesta