Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1
vaalea leipä
Tsatsikitahna
1 (300g)
tuorekurkku
4 dl
kreikkalaistyylistä jogurttia
1 ruukku
tuoretta basilikaa
1-2
valkosipulin kynttä
100 g
fetantyyppistä juustoa (10%)
2 tl
sitruunanmehua
Lisäksi
1 ruukku
herneenversoja
125 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
mustia oliiveja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Kreikkalainen täyteleipä

Kokonainen täytetty leipä on täydellinen jaettava retkieväs tai kokonainen kevyt ateria. Se on myös näyttävä tarjottava juhlapöydässä, moderni voileipäkakku. Kreikkalainen makumaailma syntyy tsatsikilla ja fetalla.

Kokonainen täytetty leipä on täydellinen jaettava retkieväs tai kokonainen kevyt ateria. Se on myös näyttävä tarjottava juhlapöydässä, moderni voileipäkakku. Kreikkalainen makumaailma syntyy tsatsikilla ja fetalla.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
vaalea leipä
Tsatsikitahna
1 (300g)
tuorekurkku
4 dl
kreikkalaistyylistä jogurttia
1 ruukku
tuoretta basilikaa
1-2
valkosipulin kynttä
100 g
fetantyyppistä juustoa (10%)
2 tl
sitruunanmehua
Lisäksi
1 ruukku
herneenversoja
125 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
mustia oliiveja

Valmistusohje

1.
Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste hetkeksi valumaan siivilään tai poista ylimääräinen neste puristelemalla. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Hienonna joukkoon basilika ja raasta mausteeksi valkosipulia. Murustele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla. Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti.
2.
Viipaloi vuokaleipä poikittain 3 osaan. Voit koota leivät myös valmiiksi siivutetuista leipäpaloista.
3.
Levitä pohjimmainen leipälevy tai 3–4 viipaletta vadille tai vuokaan vieri viereen. Lisää puolet täytteestä, herneenversoja ja viipaloituja tomaatti- ja oliivipaloja. Laita päälle toinen leipäkerros ja täytä kuten edellä. Laita lopuksi päällimmäinen leipäkerros ja laita jääkaappiin mehevöitymään ainakin pariksi tunniksi.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g