M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kreikkalainen täyteleipä

M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kokonainen täytetty leipä on täydellinen jaettava retkieväs tai kokonainen kevyt ateria. Se on myös näyttävä tarjottava juhlapöydässä. Kreikkalainen makumaailma syntyy tsatsikilla ja fetalla.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1
vaalea leipä
Tsatsikitahna
Sydänmerkki-tuote
1 (300g)
tuorekurkku
Sydänmerkki-tuote
4 dl
kreikkalaistyylistä jogurttia
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
tuoretta basilikaa
Sydänmerkki-tuote
1-2
valkosipulin kynttä
100 g
fetantyyppistä juustoa (10%)
Sydänmerkki-tuote
2 tl
sitruunanmehua
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
herneenversoja
Sydänmerkki-tuote
125 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
mustia oliiveja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste hetkeksi valumaan siivilään tai poista ylimääräinen neste puristelemalla. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Hienonna joukkoon basilika ja raasta mausteeksi valkosipulia. Murustele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla. Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti.
2. Viipaloi vuokaleipä poikittain 3 osaan. Voit koota leivät myös valmiiksi siivutetuista leipäpaloista.
3. Levitä pohjimmainen leipälevy tai 3–4 viipaletta vadille tai vuokaan vieri viereen. Lisää puolet täytteestä, herneenversoja ja viipaloituja tomaatti- ja oliivipaloja. Laita päälle toinen leipäkerros ja täytä kuten edellä. Laita lopuksi päällimmäinen leipäkerros ja laita jääkaappiin mehevöitymään ainakin pariksi tunniksi.

Vinkki

Katso myös muut ruokaisat täytetyt leivät: kanaleivät, tonnikala sandwich ja pippurihärkäeipä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
6.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine