Kreikkalainen täyteleipä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1vaalea leipä
- Tsatsikitahna
-
Sydänmerkki-tuote1 (300g)tuorekurkku
-
Sydänmerkki-tuote4 dlkreikkalaistyylistä jogurttia
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote1-2valkosipulin kynttä
-
100 gfetantyyppistä juustoa (10%)
-
Sydänmerkki-tuote2 tlsitruunanmehua
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkuherneenversoja
-
Sydänmerkki-tuote125 gkirsikkatomaatteja
-
1 dlmustia oliiveja
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste hetkeksi valumaan siivilään tai poista ylimääräinen neste puristelemalla. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Hienonna joukkoon basilika ja raasta mausteeksi valkosipulia. Murustele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla. Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti.
2. Viipaloi vuokaleipä poikittain 3 osaan. Voit koota leivät myös valmiiksi siivutetuista leipäpaloista.
3. Levitä pohjimmainen leipälevy tai 3–4 viipaletta vadille tai vuokaan vieri viereen. Lisää puolet täytteestä, herneenversoja ja viipaloituja tomaatti- ja oliivipaloja. Laita päälle toinen leipäkerros ja täytä kuten edellä. Laita lopuksi päällimmäinen leipäkerros ja laita jääkaappiin mehevöitymään ainakin pariksi tunniksi.
Vinkki
- Sydänmerkki-leipiä löydät täältä tai leivo itse vaikkapa rouhesämpylöiden ohjeella
- Katso myös muut ruokaisat täytetyt leivät: kanaleivät, tonnikala sandwich ja pippurihärkäeipä.