Lehtikaalikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 glehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1kana- tai kasvisliemikuutio
-
1 lvettä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
-
1 ½ rklaniksensiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote2 rkltuoretta timjamia
-
¼ tlsuolaa
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuote100 gretiisejä
-
Sydänmerkki-tuote100 gkotijuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3. Murustele joukkoon liemikuutio. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada kattilaan. Lisää myös ruokakerma. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia eli kunnes keitto sakenee.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5. Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja lisää silppu yhdessä suolan kanssa kattilaan.
6. Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.
Vinkki
- Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittua, suikaloitua kyssäkaalia.
- Jos kaipaat lisäproteiinia, pilko soppaan keitetty kananmuna.