Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Lehtikaalikeitto

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Lehtikaalikeitto on loppusyksyn vastine pinaattikeitolle. Lehtikaalikeiton aromisen maun salaisuus piilee aniksessa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
200 g
lehtikaalia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
1 l
vettä
4 rkl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
1 ½ rkl
aniksensiemeniä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
tuoretta timjamia
¼ tl
suolaa
Tarjoiluun
Sydänmerkki-tuote
100 g
retiisejä
Sydänmerkki-tuote
100 g
kotijuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3. Murustele joukkoon liemikuutio. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada kattilaan. Lisää myös ruokakerma. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia eli kunnes keitto sakenee.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5. Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja lisää silppu yhdessä suolan kanssa kattilaan.
6. Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.

Vinkki

  • Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittua, suikaloitua kyssäkaalia.
  • Jos kaipaat lisäproteiinia, pilko soppaan keitetty kananmuna.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g