Tomaatti-fenkolipasta uunissa
Suosittua uunifetapastaa astetta terveellisempi, mutta taatusti vähintään yhtä herkullinen tomaatti-fenkolipasta valmistuu hetkessä arjen ruokapöytään.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote250 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote150 gsalaattifenkolia
-
Sydänmerkki-tuote3-5valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote250 gkotijuustoa
-
Sydänmerkki-tuote½ -1 ruukkutuoretta basilikaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote200 gtäysjyväpastaa
-
1 mmsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa viipaleiksi, Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kasvikset, öljy, sokeri ja suola uunipellillä leivinpaperin päällä . Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
3. Nosta pelti uunista ja sekoita joukkoon pieniksi paloiteltu kotijuusto ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia. Keitä tällä välin pasta.
4. Lisää pellille valutettu pasta sekä hienonnettu basilika. Sekoita.
Pääruoat
Pastat ja risotot
Uuniruoat
Kasvikset
Maitotuotteet
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g