M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Uunipaahdettu tomaatti-fenkolipasta

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suosittua uunifetapastaa astetta terveellisempi, mutta taatusti vähintään yhtä herkullinen tomaatti-fenkolipasta valmistuu hetkessä arjen ruokapöytään.



Raaka-aineet

250 g
kirsikkatomaatteja
150 g
salaattifenkolia
3-5
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
250 g
kotijuustoa
½ -1 ruukku
tuoretta basilikaa
Lisäksi
200 g
täysjyväpastaa
1 mm
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa viipaleiksi, Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kasvikset, öljy, sokeri ja suola uunipellillä leivinpaperin päällä . Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
3. Nosta pelti uunista ja sekoita joukkoon pieniksi paloiteltu kotijuusto ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia. Keitä tällä välin pasta.
4. Lisää pellille valutettu pasta sekä hienonnettu basilika. Sekoita.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
7.0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine