K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kasvismoussaka

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Itäisen Välimeren alueen perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta, pintakuorrutus tehdään astetta helpompana jogurttiversiona perinteisen valkokastikkeen sijaan.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
700 g
munakoisoa
Sydänmerkki-tuote
400 g
perunaa
Kastike
Sydänmerkki-tuote
2
punasipulia
Sydänmerkki-tuote
2-3
valkosipulinkynttä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
2 tlk (á 400 g)
kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1 dl
vettä
350 g
kaurajauhista (Elovena Muru)
2 tl
oreganoa
2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
Pinnalle
2
kananmunaa
Sydänmerkki-tuote
3 dl
maustamatonta jogurttia
1 tl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
tuoretta persiljaa
Sydänmerkki-tuote
50 g
juustoraastetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja paista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes ne alkavat saada väriä. Nosta viipaleet pois pannulta.
2. Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kauramuru, tomaattisäilykkeet liemineen sekä mausteet. Huuhtele säilyketölkki vesitilkalla ja kaada liemi kattilaan. Hauduta noin 15-20 minuuttia.
3. Kuori sillä aikaa perunat ja viipaloi 2-3 mm viipaleiksi.
4. Pane puolet munakoiso- ja perunaviipaleista leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle. Lisää kasvisseos ja päälle loput viipaleet.
5. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja persilja kulhossa. Kaada seos vuoan pinnalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
6. Paista kasvismoussakaa 180 asteessa 50-60 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pinta on saanut hyvän värin.

Vinkki

Kaurajauhiksen ohella moussakaan käy nyhtökaura, mifujauhis, härkis, linssit tai muu lihaton proteiinivaihtoehto.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g