G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lämmin perunasalaatti

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahdetut perunat tekevät kesäisestä salaatista astetta paremman. Sinappinen vinegrette ja kirpakat kaprikset maustavat lämpimän perunasalaatin uudella tavalla.



Raaka-aineet

800 g
(uusia) perunoita
200 g
vihreitä papuja (esim. pakaste)
1
punasipuli
3 rkl
öljyä
Kastike
½ dl
viinietikkaa
3 rkl (30 g)
kapriksia
1 rkl
sinappia
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
rouhittua pippuria
ruohosipulia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsäksi. Voit halutessasi myös kuoria perunat ennen keittämistä. Pilko lämpimät perunat 2-3 cm kuutioiksi.
2. Perunoiden kypsyessä leikkaa sipuli suikaleiksi ja leikkaa pavut tarvittaessa noin 3 cm paloiksi. Hienonna kastikkeen ruohosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
3. Kuullota sipulia ja papupaloja 1 rkl:ssa öljyä kunnes sipulit pehmenevät. Kaada sipuli-papuseos sivuun odottamaan. Ruskista perunapaloja lopussa öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää kastikeainekset perunoiden joukkoon pannulle ja kuumenna nopeasti.
4. Yhdistä perunapalat ja sipuliseos. Lisää halutessasi koristeeksi lisää ruohosipulisilppua.

Vinkki

Lämpimän perunasalaatin ohella testaa lisäkkeenä myös palsternakka-perunavuokaa, valkosipuliperunoita ja veneperunoita.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita