Lämmin perunasalaatti
Paahdetut perunat tekevät kesäisestä salaatista astetta paremman. Sinappinen vinegrette ja kirpakat kaprikset maustavat lämpimän perunasalaatin uudella tavalla.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 g(varhais)perunoita
-
Sydänmerkki-tuote200 gvihreitä papuja (esim. pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
-
½ dlviinietikkaa
-
3 rkl (30 g)kapriksia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsinappia
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua pippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsäksi. Voit halutessasi myös kuoria perunat ennen keittämistä. Pilko lämpimät perunat 2-3 cm kuutioiksi.
2. Perunoiden kypsyessä leikkaa sipuli suikaleiksi ja leikkaa pavut tarvittaessa noin 3 cm paloiksi. Hienonna kastikkeen ruohosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
3. Kuullota sipulia ja papupaloja 1 rkl:ssa öljyä kunnes sipulit pehmenevät. Kaada sipuli-papuseos sivuun odottamaan. Ruskista perunapaloja lopussa öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää kastikeainekset perunoiden joukkoon pannulle ja kuumenna nopeasti.
4. Yhdistä perunapalat ja sipuliseos. Lisää halutessasi koristeeksi lisää ruohosipulisilppua.
Vinkki
Lämpimän perunasalaatin ohella testaa lisäkkeenä myös palsternakka-perunavuokaa, valkosipuliperunoita ja veneperunoita.
Pääruoat
Salaatit
Lisäkkeet
Peruna- ja viljalisäkkeet
Kasvikset
Kasviproteiini
Peruna
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g