
Ainekset
-
2sipulia
-
2valkosipulin kynttä
-
300 gpalsternakkaa
-
2 rklöljyä
-
300 gmaustamattomia broilerin fileesuikaleita
-
500 gtomaattimurskaa
-
1tlk (n.250g)kidneypapuja
-
1tlk (n.250g)kikherneitä
-
5 dlvettä
-
200 gvihreitä papuja (pakaste)
-
2 tloreganoa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
-
chiliä
Valmistusohje
1. Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa. Lisää broilerisuikaleet ja pyörittele, kunnes lihapalat hieman ruskistuvat.
2. Kaada joukkoon tomaattimurska, kidneypavut ja valutetut kikherneet sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia eli kunnes palsternakka on lähes kypsää.
3. Lisää pakastepavut ja jatka keittämistä muutama minuutti. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat keitosta tulista, mausta se chilillä tai cayennepippurilla.
Vinkki
- Keitto ei pahastu suuremmasta juuresmäärästä. Lisää soppaan pari pussillista keittojuureksia tai porkkanaa, selleriä ja lanttua. Myös peruna ja bataatti sopivat. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä, jos keitto vaikuttaa kuivalta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Broileri-papukeitto
Tästä aromikkaasta ja ruokaisasta keitosta saattaa tulla sinunkin arjen pelastaja.
Tästä aromikkaasta ja ruokaisasta keitosta saattaa tulla sinunkin arjen pelastaja.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2sipulia
-
2valkosipulin kynttä
-
300 gpalsternakkaa
-
2 rklöljyä
-
300 gmaustamattomia broilerin fileesuikaleita
-
500 gtomaattimurskaa
-
1tlk (n.250g)kidneypapuja
-
1tlk (n.250g)kikherneitä
-
5 dlvettä
-
200 gvihreitä papuja (pakaste)
-
2 tloreganoa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
-
chiliä
Valmistusohje
1. Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa. Lisää broilerisuikaleet ja pyörittele, kunnes lihapalat hieman ruskistuvat.
2. Kaada joukkoon tomaattimurska, kidneypavut ja valutetut kikherneet sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia eli kunnes palsternakka on lähes kypsää.
3. Lisää pakastepavut ja jatka keittämistä muutama minuutti. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat keitosta tulista, mausta se chilillä tai cayennepippurilla.
Vinkki
- Keitto ei pahastu suuremmasta juuresmäärästä. Lisää soppaan pari pussillista keittojuureksia tai porkkanaa, selleriä ja lanttua. Myös peruna ja bataatti sopivat. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä, jos keitto vaikuttaa kuivalta.
Valmistusohje
1.
Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa. Lisää broilerisuikaleet ja pyörittele, kunnes lihapalat hieman ruskistuvat.
2.
Kaada joukkoon tomaattimurska, kidneypavut ja valutetut kikherneet sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia eli kunnes palsternakka on lähes kypsää.
3.
Lisää pakastepavut ja jatka keittämistä muutama minuutti. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat keitosta tulista, mausta se chilillä tai cayennepippurilla.
Vinkki
- Keitto ei pahastu suuremmasta juuresmäärästä. Lisää soppaan pari pussillista keittojuureksia tai porkkanaa, selleriä ja lanttua. Myös peruna ja bataatti sopivat. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä, jos keitto vaikuttaa kuivalta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g