G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Hirveä punaviinissä

G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pitkään haudutettu riistaisa pataruoka suorastaan sulaa suuhun. Juurekset tuovat hirvipataan myös lisää muhevaa makua, lisää siis reippaasti mukaan lanttua, palsternakkaa ja porkkanaa.



Raaka-aineet

800 g
hirven paistia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
4
punasipulia
Sydänmerkki-tuote
800 g
juureksia (esim. lanttu, palsternakka, porkkana)
Sydänmerkki-tuote
1 tl
rouhittua mustapippuria
3 dl
punaviiniä
1 ½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta persiljaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.

Vinkki

  • Hirvenlihan sijaan pataan sopii mainiosti myös naudan paistit 
  • Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g