G L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Hirveä punaviinissä

G L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pitkäänhaudutettu pataruoka suorastaan sulaa suuhun. Erityisen herkullista se on ulkoilun päätteeksi.



Raaka-aineet

800 g
hirven paistia
1 rkl
öljyä
4
punasipulia
400 g
lanttua
200 g
palsternakkaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
3 dl
punaviiniä
1 ½ tl
suolaa
1 dl
tuoretta persiljaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.

Vinkki

  • Hirvenlihan sijaan pataan sopii mainiosti myös naudan paistit 
  • Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g