G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Palsternakka-perunavuoka

G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Aromikas palsternakka kohottaa perunalisäkkeen uudelle tasolle. Palsternakka-perunavuoka on mitä maukkain täydentäjä juhlavalle aterialle. Kun kuumennat kermamaidon etukäteen, palsternakka-perunavuoka valmistuu astetta nopeammin ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.



Raaka-aineet

500 g
palsternakkaa
500 g
perunaa
1
sipuli
2 rkl
tuoretta rosmariinia
2 ½ dl
kasvirasvasekoitetta
2 dl
maitoa
¾ tl
suolaa
½ tl
ruohittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori palsternakat ja perunat. Hienonna sipuli ja rosmariini. Leikkaa palsternakat ja perunat ohuiksi kiekoiksi ja lado vuorotellen pystyyn leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele sipuli- ja rosmariinisilppu viipaleiden lomaan. 
2. Kiehauta ruokakerma, maito ja mausteet ja kaada kasvisten päälle. Kypsennä palsternakka-perunavuokaa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g