Palsternakka-perunavuoka
Aromikas palsternakka kohottaa perunalisäkkeen uudelle tasolle. Palsternakka-perunavuoka on mitä maukkain täydentäjä juhlavalle aterialle. Kun kuumennat kermamaidon etukäteen, palsternakka-perunavuoka valmistuu astetta nopeammin ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2 rkltuoretta rosmariinia
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkasvirasvasekoitetta
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmaitoa
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlruohittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja perunat. Hienonna sipuli ja rosmariini. Leikkaa palsternakat ja perunat ohuiksi kiekoiksi ja lado vuorotellen pystyyn leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele sipuli- ja rosmariinisilppu viipaleiden lomaan.
2. Kiehauta ruokakerma, maito ja mausteet ja kaada kasvisten päälle. Kypsennä palsternakka-perunavuokaa 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Vinkki
- Katso myös muut ihanat peruna- ja juureslisäkkeet: kukkakaalipyree, juuresterriini ja karamellisoidut juurekset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g