selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Sydänmerkki | Juuresterriini
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Juuresterriini

G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jos kaipaat vaihtelua joulunajan laatikoihin tai muuten vain kasvislisäkkeisiin, valmista juureksesi vaihteeksi terriinin muotoon.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600g
punajuurta
Sydänmerkki-tuote
600g
keltajuurta
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta timjamia
Sydänmerkki-tuote
200 g
tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2
munaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Koristeeksi
Sydänmerkki-tuote
70 g
pähkinöitä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Vuoraa noin 10 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
2. Kuori juurekset ja viipaloi 3-5 mm paksuisiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita vedessä omissa kattiloissaan 15 – 20 minuuttia eli kunnes ne vähän pehmenevät.
3. Hienonna sillä aikaa valkosipulit ja timjami ja sekoita tuorejuuston ja kasvirasvasekoitteen joukkoon kananmunien ja mausteiden kanssa.
4. Laita kerros punajuuriviipaleita vuoan pohjalle ja kaada päälle noin puolet tuorejuustoseoksesta. Lisää keltajuuriviipaleet lopun tuorejuustoseoksen kanssa.
5. Peitä pinta leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja tuorejuustoseos on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa.
6. Rouhi pähkinät karkeaksi raasteeksi. Paahda kuivalla paistinpannulla ja ripottele terriinin pinnalle.

Vinkki

  • Omilla suosikkikasviksilla värejä ja makua voi muunnella loputtomiin: terriinin voit rakentaa vaikkapa erivärisistä porkkanoista, palsternakasta, juuriselleristä, bataatista tai niiden sekoituksista. Myös yrttivalinnalla voi leikitellä.
  • Kypsennysaika vaihtelee kasvisten mukaan: esimerkiksi palsternakalle ja porkkanalle riittää noin puolet lyhyempi keittoaika kuin punajuurelle
  • Voit kypsentää terriinin myös vesihauteessa: laita vuoka suurempaan vuokaan tai uunipellille, jossa on kuumaa vettä noin vuoan puoliväliin saakka. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g