Uunilohta ja paahdettua kaalia
Makea ja rapea kaali sopii paahtamiseen erinomaisesti. Yrttiöljy tuo makua sekä kaaliin että kalaan.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gKirjolohifileetä
- Yrttitahna
-
Sydänmerkki-tuote4 dltuoreita yrttejä (esim. basilika, persilja, timjami)
-
Sydänmerkki-tuote2 dl (n. 40 g)lehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¾ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote800 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rkljuoksevaa hunajaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Laita yrtit korkeareunaiseen astiaan. Irroita lehtikaalin lehdet puumaisesta lehtiruodista, revi käsin hiukan pienemmiksi ja lisää yrttien perään. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
2. Tee kirjolohifileeseen viiltoja. Levitä viiltoihin ja fileen päälle noin 2/3 osaa yrttitahnasta. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Leikkaa kaali lohkoiksi. Mausta murskatulla valkosipulilla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Valele päälimmäiseksi yrttitahnaa.
4. Paista kalaa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää kaalinlohkot uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Pääruoat
Pihvit ja pyörykät
Uuniruoat
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Kala ja äyriäiset
Kasvikset
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g