Kukkakaalipyree
Lempeä kukkakaalipyree maistuu lihan tai makkaran lisukkeena.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgkukkakaalia
-
4 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklpullo- tai rasiamargariinia
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuruohosipulia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Paloittele kukkakaali kukinnot ja varsi pieniksi paloiksi. Keitä kannen alla kypsäksi eli 10–15 minuuttia.
2. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä se. Soseuta kukkakaalit esimerkiksi sauvasekoittimella ja ohenna sosetta keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
3. Lisää rasva ja mausta suolalla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkki
Pyree on täydellinen possukäristyksen kaveri
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Peruna- ja viljalisäkkeet
Kasvikset
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g