Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 kg
kukkakaalia
4 dl
vettä
2 rkl
pullo- tai rasiamargariinia
½ tl
suolaa
½ ruukku
ruohosipulia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kukkakaalipyree

Lempeä kukkakaalipyree maistuu lihan tai makkaran lisukkeena.

Lempeä kukkakaalipyree maistuu lihan tai makkaran lisukkeena.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
kukkakaalia
4 dl
vettä
2 rkl
pullo- tai rasiamargariinia
½ tl
suolaa
½ ruukku
ruohosipulia

Valmistusohje

1.
Paloittele kukkakaali kukinnot ja varsi pieniksi paloiksi. Keitä kannen alla kypsäksi eli 10–15 minuuttia.
2.
Kaada keitinvesi pois, mutta säästä se. Soseuta kukkakaalit esimerkiksi sauvasekoittimella ja ohenna sosetta keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
3.
Lisää rasva ja mausta suolalla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkki

Pyree on täydellinen possukäristyksen kaveri

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g