Juuresgalette
Juuresgaletessa on rapea kaurainen pohja. Kasviksia ja tuorejuustoa vaihtamalla galette muuntautuu aina uudenmakuiseksi suolaiseksi piirakaksi.
Raaka-aineet
-
3 dlkaurajauhoja
-
¼ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
1 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote300 gjuureksia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tltimjamia
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta timjamia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (1-2 mm:n) viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Lisää viipaleiden joukkoon öljy ja mausteet.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm). Levitä tuorejuusto pohjalevylle, mutta jätä reunoista noin 3-4 cm kaistale juustotta.
4. Asettele juuresviipaleet juuston päälle. Taita taikinan reunat keskelle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes pohjataikina on saanut vähän väriä ja juurekset ovat pehmentyneet. Tarjoa juuresgalette hieman jäähtyneenä.
Vinkki
- Gluteenittomista kaurajauhoista leipoen juuresgalette sopii myös keliaakikoille tai muille gluteenia välttäville. Jos gluteenittomuus ei ole välttämätöntä, voi tehdä kaurajauhot tavallisista kaurahiutaleista (3 dl) esimerkiksi sauvasekoittimella jauhamalla.
- Katso muita gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, suklaakakkua mangosalsalla sekä macaroneja
Suolaiset leivonnaiset
Pitsat ja piirakat
Kasvikset
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g