Pähkinäiset sämpylät
Pähkinät tuovat sämpylöihin mukavaa suutuntumaa sekä mehevää makua.
Raaka-aineet
-
8 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
Sydänmerkki-tuote100 gpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote2 dlruisjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 dlleseitä
-
3 rklsiirappia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
2 tlsuolaa
-
10 dlsämpyläjauhoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Rouhi pähkinät ja lisää nesteeseen. Lisää loput ainekset sämpyläjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sämpyläjauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Kohota lämpimässä paikassa noin ½ tuntia.
2. Jaa taikina 25 osaan ja leivo sämpylöiksi. Kohota pellillä 35-40 minuuttia. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
232 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
232 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g