Suklaakakkua ja mangosalsaa
Tulinen mangosalsa piristää mutakakkumaista suklaakakkua. Gluteenittomana se maistuu monelle herkkusuulle ja on kaiken huipuksi helppo valmistaa.
Raaka-aineet
-
1 ½ dlsokeria
-
1 dlmantelijauhetta
-
¾ dlmaissitärkkelystä
-
2 rklkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlvaniljasokeria
-
¾ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
-
1muna
- Mangosalsa
-
Sydänmerkki-tuote1mango
-
Sydänmerkki-tuote1chili
-
Sydänmerkki-tuote1granaattiomena
-
Sydänmerkki-tuote2-3 rkllimen mehua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Kiehauta vesi ja lisää siihen rasva. Anna jäähtyä hieman. Lisää vesi-rasvaseos ja muna kuiviin aineksiin. Sekoita ja kaada voideltuun ja mantelijauhella jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.
2. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia
3. Kuutioi salsan mango ja hienonna chili. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet hakkaamalla kuperaa kuorta puukapustalla leikkuulaudan päällä. Sekoita siemenet mangon ja chilin joukkoon ja mausta limellä.
Makeat leivonnaiset
Piirakat
Täytekakut ja leivokset
Viljatuotteet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
245 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
245 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g