selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Omenapiiras marenkikuorrutuksella
L Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenapiiras marenkikuorrutuksella

L Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Happamat ja kirpeät omenat sopivat makean marengin pariksi erinomaisesti. Omenan sijaan piirakkaan sopii myös puolukka tai raparperi.



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
1 dl
pullomargariinia
1 dl
sokeria
2
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 dl
ruisleseitä
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
Sydänmerkki-tuote
400 g
happamia omenoita
1 ½ dl
vettä
3 rkl
vaaleaa siirappia
2 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
½ dl
vettä
2 rkl
maissitärkkelystä
Pinnalle
2
valkuaista
4 rkl
tomusokeria
¼ tl
etikkaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Valmista pohja vaahdottamalla rasva ja sokeri. Lisää munankeltuaiset ja keskenän sekoitetut kuivat aineet. Säästä valkuaiset marenkiin. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen. Käytä painelussa tarvittaessa apuna jauhoja.
2. Kuori ja pilko täytteen omenat. Keitä omenapaloja siirapilla, kanelillla ja inkiväärillä maustetussa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan (½ dl) ja lisää seos ohuena nauhana omenatäytteeseen. Keitä muutama minuutti, kunnes seos alkaa sakeutua. Kaada omenatäyte vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Tee kypsennyksen aikana marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on riittävän kiinteää, kun se pysyy kulhossa, kun kulho käännetään ylösalaisin. Lisää sokeri ja etikka ja sekoita. Pursota tai levitä marenki kypsän piirakan pinnalle ja jatka paistamista 200 asteessa muutaman minuutin ajan eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Vinkki

Valkuaiset eivät vaahdotu, jos niiden joukkoon pääsee tippaakaan keltuaista tai kulho ja vatkaimet ovat rasvaisia. Voit aloittaa piirakan valmistuksen marengista ja näin varmistaa hyvän lopputuloksen vatkaimia välillä pesemättä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain
Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain
Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g