selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Sydänmerkki | Porkkanaleivokset
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Porkkanaleivokset

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Makea porkkana tuo kakkuun mehevyyttä. Runsas, appelsiininmakuinen kuorrutus kruunaa porkkanakakun maun. Kun porkkanakakun paistaa suorakaiteen muotoisessa vuoassa, siitä on helppo leikata leivoksia.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
3
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
2
appelsiinia
2
kananmunaa
1 dl
fariinisokeria
3 dl
täysjyväspelttijauhoja
Sydänmerkki-tuote
½ dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
2 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä tai pullorasvaa
Kuorrutus
Sydänmerkki-tuote
250 g
maitorahkaa
100 g
appelsiinituorejuustoa
3 rkl
tomusokeria
Sydänmerkki-tuote
2 tl
raastettua appelsiininkuorta
Kostutus ja koristelu
Sydänmerkki-tuote
1
appelsiinin mehu ja kuori
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuoret sekä purista mehu.
2. Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää porkkanaraaste ja yhden appelsiinin kuoriraaste. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja yhden appelsiinin mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Levitä taikina noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
4. Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Kostuta pohja toisen appelsiinin mehulla.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa paloiksi ja koristele palat appelsiininkuoriraasteella.

Vinkki

  • Jos et löydä kaupasta appelsiinituorejuustoa, voit ostaa maustamatonta ja lisätä kuorrutukseen vähän enemmän appelsiininkuorta ja sokeria.
  • Jos kaipaat perinteisen tuorejuustokuorrutuksen sijaan raikkaampaa kuorrutusta, kokeile rahkalla kuorrutettua porkkanakakkua.
  • Punajuurikakku on maukas vaihtoehto klassiselle porkkanakakulle.
  • Kurkkaa myös muut Sydänmerkin kakkureseptit.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g