Muikkupiiraat
Kala-kasvistäyte takaa mehukkaat piiraat iltapalalle. Kiireinen leipoo pikkupiirakoiden sijaan yhden ison tortun
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlruisjauhoja
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote80 grasiamargariinia
-
1 ½ dlperunasosetta
- Täyte
-
150 gsavumuikkuja
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanoita
-
Sydänmerkki-tuote150 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gherkkusieniä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 rkltimjamia
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Lisää rasva nyppimällä, sekoita joukkoon perunasose. Sekoita tasaiseksi ja säilytä viileässä.
2. Kuori ja pilko täytettä varten juurekset tikuiksi, silppua sipuli, puhdista ja viipaloi sienet.Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää sienet, juurekset ja mausteet ja anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä. Koska muikuissa on suolaa, lisäsuolaa ei tarvita.
3. Nosta muikut lautaselle ja valuta ylimääräinen öljy pois.
4. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 18 palaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi jauhojen avulla ja peitä pohjat, etteivät ne kuivu. Lisää pohjille täytettä ja 1–2 muikkua, sulje piiraat taittamalla reunat yhteen ja painelemalla kiinni. Paista piiraita 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Vinkki
- Jos jääkaapista ei löydy tähteeksi jäänyttä perunasosetta, teet sen nopeasti perunahiutaleista
- Piiraat ovat parhaimmillaan lämpimänä.
Suolaiset leivonnaiset
Pitsat ja piirakat
Kala ja äyriäiset
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g