K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sienipiirakka

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Makean kirpakka kurpitsasalaatti maustaa hienostuneesti syksyisen piirakan, jossa on vahva rukiin ja metsäsienten maku



Raaka-aineet

1 pkt
kevyt piirakkataikinaa (pakaste, esim. Kymppi)
Täyte
1 dl
kuivattuja suppilovahveroita
1
sipuli
1 rkl
öljyä
200 g
raejuustoa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2 rkl
perunajauhoja
½ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 dl
tuoretta persiljaa
1 dl
kurpitsasalaattia
Pinnalle
1 dl
juustoraastetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Laita sienet likoamaan 2 dl vettä. Jos käytät tuoreita sieniä, sopiva määrä on noin 3 dl. Ota taikina sulamaan.
2. Pilko sienet ja sipuli sekä ruskista kevyesti rypsiöljyssä.
3. Painele taikina jauhotetuilla sormilla voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.. Sekoita perunajauho kermaan ja lisää muut täytteen ainekset. Kaada täyte piirakkapohjalle ja ripottele juusto pinnall
4. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Vinkki

Jos haluat tehdä pohjan itse, kurkkaa maistuva ohje täältä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g