selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Sienipiirakka
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sienipiirakka

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Makean kirpakka kurpitsasalaatti maustaa hienostuneesti syksyisen piirakan. Sienipiirakassa on vahva rukiin ja metsäsienten maku



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
3 dl
ruis- tai kaurajauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kaurahiutaleita
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
3 rkl
öljyä
1 dl
vettä
Täyte
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kuivattuja suppilovahveroita
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
200 g
raejuustoa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2 rkl
perunajauhoja
½ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
jauhettua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta persiljaa
1 dl
kurpitsasalaattia
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
2 dl
juustoraastetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Laita sienet likoamaan 2 dl vettä. Jos käytät tuoreita sieniä, sopiva määrä on noin 3 dl.
2. Sekoita sillä aikaa pohjan ainekset: ensin kuivat ainekset, joihin lisätään öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina jauhotetuilla sormilla leivinpaperilla vuoratun tai voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita ruokakerma, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
5. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Vinkki

Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
220 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25.0 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
5.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
220 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25.0 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
5.0 g