selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Parsapiirakka
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Parsapiirakka

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Parsa, tuo kevään vihreä herkku, sopii myös suolaisen piirakan täytteeksi. Maukkaan piirakkapohjan salaisuus on perunasose.



Raaka-aineet

Pohja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kaurahiutaleita
Sydänmerkki-tuote
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
perunasosetta
Täyte
Sydänmerkki-tuote
1
salottisipuli
Sydänmerkki-tuote
200 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
300 g
vihreää parsaa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta basilikaa tai rakuunaa
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kermaviiliä
1
muna
Sydänmerkki-tuote
½ dl
voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. emmental)
1 ½ rkl
maissitärkkelystä
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasainen taikina. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori kevyesti.
3. Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta, kunnes kasvikset pehmenevät ja kosteutta haihtuu. Mausta yrteillä, pippurilla ja suolalla.
4. Sekoita pinnalle tulevan kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseos pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi.
6. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g