Peltileipä
Nopea ja helppo peltileipä onnistuu myös pikkuleipureilta. Tämä kauraleipä tehdään kätevästi pellille, ja pilkotaan sopiviksi paloiksi paistamisen jälkeen.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote½ lmaitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
2 rklsiirappia tai sokeria
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3 dlkauraleseitä
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Liuota hiivakädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita löysähköksi taikinaksi. Kaada ja levitä peltileipätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle tai laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle hieman leseitä ja kohota ilman leivinliinaa.
2. Paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi vähän jäähtyneenä.
Vinkki
Voit valmistaa peltileivän taikinan jo illalla ja paistaa aamulla aamiaispöytään. Säilytä taikinaa kulhossaan jääkaapissa leivinliinalla tai muovipussilla peiteltynä.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g