M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Soodaleipä

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun haluat lämmintä leipää pöytään nopeasti, kohottamatta valmistuva soodaleipä on valintasi. Piimä takaa, että leipä säilyy mehevänä useamman päivän.



Raaka-aineet

6 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
vehnäleseitä
1 tl
soodaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
70 g
pähkinöitä
3 ½ dl
piimää
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja rouhitut pähkinät. Lisää piimä. Sekoita tasaiseksi.
2. Leivo heti kahdeksi 5 cm paksuksi leiväksi ja paista 225 asteessa aluksi 10 minuuttia. Vähennä lämpöä, jatka paistamista 200 asteessa 20–30 min.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
231 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
231 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g