Soodaleipä
Kun haluat lämmintä leipää pöytään nopeasti, kohottamatta valmistuva soodaleipä on valintasi. Piimä takaa, että leipä säilyy mehevänä useamman päivän.
Raaka-aineet
-
6 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlvehnäleseitä
-
1 tlsoodaa
-
1 rklsokeria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote70 gpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote3 ½ dlpiimää
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja rouhitut pähkinät. Lisää piimä. Sekoita tasaiseksi.
2. Leivo heti kahdeksi 5 cm paksuksi leiväksi ja paista 225 asteessa aluksi 10 minuuttia. Vähennä lämpöä, jatka paistamista 200 asteessa 20–30 min.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
231 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
231 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g