L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suklainen saaristolaisleipä

L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tumma suklaa tekee saaristolaisleivästä entistäkin maukkaamman ja täyteläisemmän.



Raaka-aineet

5 dl
kotikaljaa tai appelsiinimehua
25 g
hiivaa
1 dl
siirappia
1 tl
suolaa
2 dl
kaljamaltaita
2 ½ dl
ruisjauhoja
4-5 dl
vehnäjauhoja
100 g
tummaa suklaarouhetta
Voiteluun
½ dl
kahvia tai vettä
½ dl
tummaa siirappia

Valmistusohje

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää maltaat sekä jauhot ja loppuvaiheessa suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja kohota peitettynä tunnin verran.
2. Voitele kaksi pitkänomaista vuokaa rasvalla tai vuoraa ne leivinpaperilla. Sopiva vuokien tilavuus on noin 1 l. Jaa taikina vuokiin ja kohota vielä ainakin puoli tuntia peitettynä.
3. Paista leipiä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin puolitoista tuntia. Voitele loppuvaiheessa siirappikahvilla (tai –vedellä) muutaman kerran ja peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
4. Kumoa vuoasta ja anna leipien jäähtyä, säilytä muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä. Leikkaa ja tarjoa jäähtyneenä tai vasta seuraavana päivänä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
250 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
250 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g