Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Pitaleivät
3 dl
maustamatonta jogurttia
20 g
hiivaa
1
kananmuna
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
6–7 dl
hiivaleipäjauhoja
Marinoitu punasipuli
2
punasipulia
1 dl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sokeria
Falafelit
1 prk (290 g)
kikherneitä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 dl
tuoretta persiljaa
½ dl
rasvatonta jogurttia tai kermaviiliä
½ dl
korppujauhoja
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Tsatsiki
150 g
kurkkua
2
valkosipulinkynttä
150 g
maustamatonta jogurttia (rasvaa max 4 %)
1 rkl
öljyä
1 rkl
viinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
100 g
salaattia
4
tomaattia
½ ruukkua
tuoretta korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
125 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Pitaleivät

Itsetehdyt falafelit, happamanmakea sipuli ja raikas jogurttikastike nostavat täytetyt pitaleivät uudelle tasolle.

Itsetehdyt falafelit, happamanmakea sipuli ja raikas jogurttikastike nostavat täytetyt pitaleivät uudelle tasolle.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pitaleivät
3 dl
maustamatonta jogurttia
20 g
hiivaa
1
kananmuna
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
6–7 dl
hiivaleipäjauhoja
Marinoitu punasipuli
2
punasipulia
1 dl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sokeria
Falafelit
1 prk (290 g)
kikherneitä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 dl
tuoretta persiljaa
½ dl
rasvatonta jogurttia tai kermaviiliä
½ dl
korppujauhoja
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Tsatsiki
150 g
kurkkua
2
valkosipulinkynttä
150 g
maustamatonta jogurttia (rasvaa max 4 %)
1 rkl
öljyä
1 rkl
viinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
100 g
salaattia
4
tomaattia
½ ruukkua
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1.
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2.
Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3.
Tee kohotusaikana muut täytteet, ensiksi marinoitu punasipuli. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka ja sokeri ja lisää mukaan sipuliviipaleet. Anna maustua jääkaapissa. Marinoidut punasipulit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
4.
Valuta falafelien kikherneistä neste. Hienonna sipulit. Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja paina noin 1 cm paksuiseksi pihviksi leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee 20 falafelia. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min
5.
Raasta kurkku ja purista raastetta nyrkissä, jotta ylimääräinen neste poistuu. Raasta myös valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin ½ tunniksi.
6.
Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä lämpimät leivät parilla falafelilla, marinoidulla sipulilla, tsatsikilla sekä salaatilla, tomaattiviipaleilla ja korianterilla.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
125 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g