Lehtikaalisipsit
Helppoa ja nopeaa naposteltavaa kaipaavalle rapeat lehikaalisipsit ovat mitä mainioin ruokalaji. Pistele poskeen sellaisenaan, ripottele salaatin sattumiksi tai lautaselle pääruuan kylkiäisiksi, tyyli on vapaa!
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 glehtikaalia
-
2 rklpaahdettua seesamiöljyä
-
½ dl(kuorellisia) seesaminsiemeniä
-
1 mmsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista niistä paksu ja kova lehtiruoti. Revi lehdet kulhoon. Lisää öljy ja seesaminsiemenet. Sekoita hyvin.
2. Levitä lehtikaalit leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
3. Paista 150-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia välillä käännellen, jotta lehtikaalisipsit paahtuvat tasaisesti.
Vinkki
- Kokeile lehtikaalisipseihin myös violettia lehtikaalia.
- Paahdetusta seesamiöljystä lehtikaalisipseihin tulee erityisen hieno aromi. Voit käyttää rasvana myös mitä tahansa muuta öljyä
Yhteistyössä

Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Välipalat ja jälkiruoat
Naposteltavat
Kasvikset
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
30 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
30 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g