Uunisipulit
Kirpakka sipuli leppyy lempeäksi uunissa haudutellen. Uunisipulit japanilaistyylisellä hapanimelällä teriyakikastikkeella on ihana lämmin lisäke kasvis- tai liharuualle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote8pientä sipulia
- Teriyakikastike
-
1 cm palainkivääriä
-
½ dlfariinisokeria
-
½ dl(riisi)viinietikkaa
-
½ dlvettä
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tltimjamia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori sipulit. Laita ne uunivuokaan leivinpaperin päälle kokonaisina.
2. Viipaloi inkivääri. Laita teriyakikastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta muutama minuutti. Kaada seos sipuleiden päälle vuokaan.
3. Kypsennä uunisipuleita 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia eli kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.
Vinkki
Katso muita kasvislisukkeita: uunijuurekset, paahdettu broccoliini ja paahdettu paprika.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g