G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ketsuppi

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Itsetehdyn ketsupin maukkuus vie kielen mennessään. Mausteisen ystävä voi ripotella mausteita reippaammallakin kädellä.



Raaka-aineet

1 kg
tomaatteja
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
1
varsisellerin varsi
½–1
chili
½ dl
viinietikkaa
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
kanelia
½ tl
jauhettua maustepippuria
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
jauhettua korianteria
(¼ tl
neilikkaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lohko tomaatit ja poista niistä kannat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika, selleri ja chili.
2. Kuumenna kattilassa viinietikka ja sokeri. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
3. Kuumenna ketsuppi uudelleen ja jatka keittämistä vielä toiset puoli tuntia tai kunnes ketsuppi on paksuuntunut.
4. Kiehauta lasipurkit kansineen vedessä. Purkita kuuma ketsuppi piripintaan purkkeihin ja laita kannet päälle heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä purkit jääkaappiin. Annoksesta tulee noin 6 dl ketsuppia.

Vinkki

Kokeile ketsuppia veneperunoiden ja kepakoiden mausteena

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
64 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
64 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g