Paahdettu paprika
Paahda paprikaa tapaspöytään tai salaatin sattumiksi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3paprikaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
1 maustemittasuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhtele ja halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista niistä kannat ja siemenet.
2. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Kuumenna uunissa 200 asteessa grillivastuksella 20–30 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta mustuu ja kuori kupruilee.
3. Kuori hiiltynyt pinta pois ja pilko kasvikset sopiviksi paloiksi. Kaada pinnalle öljyä ja mausta.
Vinkki
Maustemitta on mittasarjan pienin mitta, vetoisuudeltaan noin ⅕ teelusikallista.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g