G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Teriyakipossu

G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Possu ja kasvikset liittoutuvat wokiksi teriyakikastikkeen välittämänä. Aasialaisvaikutteinen teriyakipossu kätkee sisäänsä reilusti vihreitä kasviksia ja herkullisia aromeja.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
possun filettä tai suikaleita
Sydänmerkki-tuote
2
vihreää paprikaa
Sydänmerkki-tuote
200 g
paksoita eli pinaattikiinankaalta
Sydänmerkki-tuote
1
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
3 cm pala
inkivääriä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
2 dl
vettä
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
soijaa
2 rkl
(sushi)etikkaa
200 g
herneenpalkoja (esim. sugarsnaps, pakaste)
Suurus
1 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
vettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Suikaloi liha, paprikat, paksoi, sipulit ja inkivääri.
2. Ruskista lihat öljyssä. Lisää paprikasuikaleet, valkosipuli ja inkivääri. Lisää vesi, fariinisokeri, soijakastike ja etikka. Anna hautua 5 minuuttia.
3. Lisää (puolitetut) herneenpalot, paksoi sekä vesi-maizenaseos. Pyörittele ja anna kiehua vielä pari minuuttia.

Vinkki

  • Tarjoa teriyakipossun kanssa täysjyväistä viljatuotetta, esimerkiksi kauraa tai riisiä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g