Salaattikääröt vietnamilaisittain
Salaattikääröt ovat trendikästä sormiruokaa ja kätkevät sisäänsä tulisia maailman makuja.
Raaka-aineet
-
3 dlvettä
-
¾jasminriisiä
-
Sydänmerkki-tuote3 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1 mietochili
-
Sydänmerkki-tuote2kevätsipulin vartta
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa, kalkkuna tai broileri
-
1 rklsoija- tai kalakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote1limetin mehu
-
1 tlSambal oelek -chilikastiketta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rklpähkinätahnaa
-
1 dlvettä
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkuroomansalaattia tai lehtisalaattia
-
Sydänmerkki-tuote100 gituja
-
Sydänmerkki-tuotemuutama oksatuoretta minttua, thaibasilikaa ja korianteria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja keitä riisi kypsäksi. Kypsymistä odotellessasi kuori ja hienonna inkivääri ja chili sekä pilko sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä.
2. Lisää jauheliha ja paista ruskista kypsäksi. Lisää mausteet, limemehu, pähkinälevite ja vesi. Lisää lopuksi kypsä riisi ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä salaatinlehdet leikkuulaudalle. Laita lusikallinen tai pari täytettä sekä ituja ja yrttejä. Kääri rullalle.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g