Lämmin kurpitsasalaatti
Uunissa paahdettu mausteinen kurpitsa tuo ruokaisuutta ja ihania makuja salaattiin. Kokeile kurpitsaa myös lämpimänä kasvislisäkkeenä liha- tai kalaruoalle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgmyskikurpitsa
- Mausteöljy
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlchilijauhetta
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote(½ dlkurpitsansiemeniä kurpitsasta)
-
Sydänmerkki-tuote50 gcashew- tai saksanpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkujääsalaattia
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote10kirsikkatomaattia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen sisus. Älä heitä siemeniä pois.
2. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja kuori.
3. Raasta inkivääri ja valkosipulin kynnet ja sekoita mausteiden kanssa öljyyn. Sivele mausteöljyä kurpitsapaloille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Huuhtele kurpitsansiemenet varovasti ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti. Paahda myös pähkinät.
5. Huuhtele salaatinlehdet ja revi basilikan kanssa salaattivadin pohjalle. Lisää suikaloitu sipuli, puolitetut tomaatit sekä hieman jäähtyneet kurpitsaviipaleet. Koristele siemenillä ja pähkinöillä.
Vinkki
Jos et halua käyttää kurpitsansiemeniä salaatissa, säästä ne ja lisää sämpylätaikinaan tai sosekeiton sattumiksi.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g