Mansikka-juustosalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 pkt (250 g)kotijuustoa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote300 ghunajamelonia
-
Sydänmerkki-tuote5 dl (250 g)mansikoita
-
Sydänmerkki-tuote250 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkusalaattia
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa
- Balsamicosiirappi
-
½ dlbalsamiviinietikkaa
-
½ dlfariinisokeria
-
3 rklvettä
Valmistusohje
1. Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
2. Viipaloi kotijuusto ja ruskista palat kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
3. Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.