G
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täytetyt portobellot

G
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jauhelihalla täytetyt portobellot ovat kuin sientenystävän pikkupitsat. Herkullista syötävää täysjyväriisin tai veneperunoiden kanssa - ja miskei sellaisenaankin iltapalana.



Raaka-aineet

500 g
portobellosieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
(punainen chili)
2
porkkanaa
1 ruukku
tuoretta persiljaa
2 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa
½ tl
suolaa
½ rkl
soijakastiketta
½ tl
rouhittua mustapippuria
1
kananmunan valkuainen
1 dl
raastettua juustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Poista sienistä jalat ja hienonna ne. Hienonna sipulit ja persilja.
2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää kasvikset ja hauduta pari minuuttia. Mausta.
3. Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele siihen portobellojen lakit. Täytä sienet jauheliha-kasvisseoksella. Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kuorruta sienet valkuaisseoksella.

4. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki

Soijakastikkeissa on paljon valinnanvaraa. Valitse soijakastikkeesta mieluiten vähäsuolainen vaihtoehto.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
125 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
1.4 g
Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
125 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
1.4 g