Tomaattinen makkarapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote800 gkasviksia (esim. paprika, porkkana, kesäkurpitsa, selleri)
-
400 glenkkimakkaraa (kevyt)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
1 rklbasilikaa
-
1 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Tarvittaessa kuori ja suikaloi haluamasi kasvikset ja makkara.
2. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen sipulit ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
3. Mausta ja jatka hauduttamista vielä hetki.
Vinkki
- Voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n. 500g ) wok-vihanneksia.
- Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkaralenkit ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Arkea helpottavia pakastekasviksia löydät täältä