Kirjolohiseljanka
Kirjolohiseljanka on venäläistyylinen keitto herkku, joka maku viimeistellään ranskankermalla - maito- tai kasvipohjaisella, makusi mukaan. Seljankan suolakurkku ja hapankaali tuovat vaihtelua perinteiseen kalakeittoon.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gkirjolohta fileenä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote50 gjuuriselleriä
-
Sydänmerkki-tuote200 gfenkolia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2kalaliemikuutiota
-
1 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
½ dltomaattipyreetä
-
200 ghapankaalia
-
1 dltuoretta tilliä
-
1suolakurkku
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
100 gkaurafraichea tai ranskankermaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Poista ruodot ja nahka fileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
2. Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
3. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää myös tomaattipyree,
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.
Vinkki
Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa, turkkilaista jogurttia tai tavallista ranskankermaa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g