Thaimaalainen kalakeitto
Thaimaalainen kalakeitto on kevyt arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Kermaisa kalakeitto maistuu erityisesti kookoksen ystäville ja siinä yhdistyy myös klassiset thaimaalaiset maut: inkivääri ja kookos.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gvaaleaa pakastekalaa (esim. sei)
-
Sydänmerkki-tuote1 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1limetti
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 rklfariinisokeria
-
8 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta ruohosipulia
-
400 mlkookosmaitoa, light (rasvaa 5-7 %)
-
1 ½ tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sulata kala ja kuutioi sopiviksi annospaloiksi. Raasta inkivääri ja hyvin pesty limetin kuori. Purista myös limen mehu talteen.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää inkivääri, limenkuori ja fariinisokeri. Kuullota hetki ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Hienonna ruohosipuli. Lisää kattilaan perunat ja porkkanat ja keitä 10 minuuttia. Lisää loput ainekset sekä limen mehu ja keitä vielä pari minuuttia.
Vinkki
- Kaipaatko mausteisempaa kalakeittoa? Kokeile kalakeittoa thaityyliin.
- Makumatkalle Aasiaan vievät myös broileripullat thaimaalaisittain ja silakkaburgerit thaimaalaisittain.
Yhteistyössä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
52 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: IS Ruokala
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
52 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g