selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Spagettikurpitsaa tomaatti-pekonikastikkeella
G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Spagettikurpitsaa tomaatti-pekonikastikkeella

G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nauhamainen spagettikupitsa on erinomainen vaihtoehto viljapohjaiselle pastalle. Testaa kurpitsaa suosikkisoosisi tai tämän herkullisen pekonikastikkeen kanssa



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 (2 ½ kg)
spagettikurpitsa
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Pekoni-tomaattikastike
150 g
pekonia
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
½ tl
savupaprikajauhetta
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
30 g
parmesanjuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Tee kurpitsaan muutamia syviä viiltoja, jotta kypsennyksen aikana syntyvä höyry pääsee purkaantumaan ja kasvis ei halkea. Paista 175 asteessa tunti.
2. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista pekonia kuivalla pannulla muutama
minuutti. Lisää sipulit ja savupaprika ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta.
3. Halkaise kypsä kurpitsa. Poista siemenet varovasti lusikalla. Kaavi hedelmäliha spagettimaisiksi suikaleiksi haarukalla. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla.
4. Lisää kurpisaspagetti kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Viimeistele parmesanilla.

Vinkki

Voit kypsentää kurpitsan myös halkaistuna. Halkaise kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla kaapien. Laita kurpitsa leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkauspinta alaspäin. Paista 30-35 minuuttia eli kunnes hedelmäliha tuntuu pehmeältä veitsen kärjellä koetettaessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
58 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
58 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g