Spagettikurpitsa tomaatti-pekonikastikkeella
Nauhamainen spagettikupitsa on erinomainen vaihtoehto viljapohjaiselle pastalle. Testaa kurpitsaa suosikkisoosisi tai tämän herkullisen pekonikastikkeen kanssa
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 (2 ½ kg)spagettikurpitsa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Pekoni-tomaattikastike
-
150 gpekonia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
½ tlsavupaprikajauhetta
-
1 prk (400 g)tomaattimurskaa
-
1 tlsokeria
-
1 tloreganoa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Päälle
-
30 gparmesanjuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Tee kurpitsaan muutamia syviä viiltoja, jotta kypsennyksen aikana syntyvä höyry pääsee purkaantumaan ja kasvis ei halkea. Paista 175 asteessa tunti.
2. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista pekonia kuivalla pannulla muutama
minuutti. Lisää sipulit ja savupaprika ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta.
minuutti. Lisää sipulit ja savupaprika ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta.
3. Halkaise kypsä kurpitsa. Poista siemenet varovasti lusikalla. Kaavi hedelmäliha spagettimaisiksi suikaleiksi haarukalla. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla.
4. Lisää kurpisaspagetti kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Viimeistele parmesanilla.
Vinkki
Voit kypsentää kurpitsan myös halkaistuna. Halkaise kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla kaapien. Laita kurpitsa leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkauspinta alaspäin. Paista 30-35 minuuttia eli kunnes hedelmäliha tuntuu pehmeältä veitsen kärjellä koetettaessa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
58 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
58 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g