Punajuuripihvit
Hehkuvanpunaiset punajuuripihvit maistuvat sellaisenaan tai hampurilaisten täytteenä. Lisukkeeksi sopivat hyvin uunissa paistetut lohkoperunat tai bataattiranskalaiset.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 glanttua
-
Sydänmerkki-tuote500 gpunajuurta
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote100 graejuustoa
-
1½ dlvehnäjauhoja
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tltimjamia
-
4munaa
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori lanttu ja punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit.
2. Laita kasvikset ja vesitilkka mikronkestävään astiaan ja kypsennä täydellä teholla noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Lisää raejuusto ja anna jäähtyä hiukan.
3. Lisää jauhot, mausteet ja sekoita. Lisää kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi.
4. Muotoile massasta n. 20 pihviä ja paista öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki
- Punajuuripihveistä valmistat esimerkiksi herkulliset hampurilaiset. Kokoa joukkoon tuoretta salaatti, sipulia ja tomaattia. Lisukkeeksi sopivat hyvin uunissa paistetut lohkoperunat.
- Annoksesta tulee noin 22 pihviä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g