Täytetty lehtiselleri
Täytetyt lehtisellerit vaativat hieman aikaa uunissa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Lehtiselleri pehmenee suussa sulavaksi ja lempeä maku käännyttää jopa pahimmat sellerikriittiset ruokailijat.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 (800 g)lehtiselleriä
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa, esim. broileri
-
2 rklkorppujauhoja
-
Sydänmerkki-tuote10 lehteätuoretta salviaa
-
2 rklworcester-kastiketta
-
2 tl(savu)paprikajauhetta
-
1 tlsipulijauhetta
- Kastike
-
2 tlkkirsikkatomaatteja (säilyke)
-
2 rklbalsamiviinietikkaa
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
puuvillanarua tai keittiölankaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Nypi lehtiselleristä hyväkuntoiset lehdet, mikäli niitä on. Sekoita jauhelihan joukkoon korppujauho. Suikaloi salvianlehdet ja mahdolliset sellerinlehdet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Täytä sellerit painamalla puolet jauhelihasta sellerin täytteeksi, varsien väleihin ja pinnalle. Täytä toinen selleri samoin.
3. Sido sellerit keittiönarulla, esimerkiksi valkoisella puuvillalangalla. Laita toinen sidos sellerin latvaosaan ja toinen puoleen väliin. Nosta sellerit uunivuokaan ja peitä esimerkiksi foliolla tai kannella. Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.
4. Kumoa kirsikkatomaatit liemineen kulhoon ja lisää mausteet. Kaada tomaatit uunivuokaan ja jatka paistamista ilman kantta 45 – 60 minuuttia, kunnes sellerit ovat pehmenneet.
5. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa selleri pituussuunnassa puoliksi. Tarjoa täytetyt lehtisellerit tomaattikastikkeen kanssa.
Vinkki
Tuoreen salvian sijaan voit käyttää ½ - 1 tl kuivattua
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
44 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
44 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g