Italialainen munakoisovuoka
Tomaattinen munakoisovuoka on erinomaista sellaisenaan tai vaikkapa grillatun lihan ja makkarankin lisäkkeenä. Runsasta annosmäärää ei kannata säikähtää: ruoka on entistä herkullisempaa uudelleen lämmitettynä ja tarvittaessa sen voi pakastaa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gmunakoisoa
- Tomaattikastike
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
3 tlk (á 400g)luumutomaatteja
-
120 gkuivattuja viikunoita
-
2 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
4 rklkorppujauhoja
-
60 gparmesanjuustoa
-
100 gmozzarellajuustoa
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa
-
125 gkirsikkatomaatteja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi, lado uuninpellille ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.
2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit liemineen, kuutioidut viikunat sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen 20 minuuttia.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratun laakean vuoan pohjalle tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita. Ripottele kolmannes korppujauhoista, juustoista sekä revittyä basilikaa.
4. Lisää kerroksia samalla tavalla ja laita päälimmäiseksi puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 35-45 minuuttia.
Vinkki
- voit korvata osan munakoisosta kesäkurpitsalla
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g