Piparjuurella terästetty kirjolohiuunimunakas
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
6kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa (esim. kylmäsavulohella maustettu)
-
Sydänmerkki-tuote3 rkltuoretta tilliä
-
2 rklpiparjuuritahnaa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gkirjolohifileetä
-
Sydänmerkki-tuote1 tlöljyä
- Päälle
-
Sydänmerkki-tuote150 gsalaattisekoitusta tai babypinaatinlehtiä
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote200 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsalaatinkastiketta
Valmistusohje
1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, hienonnettu tilli, piparjuuritahna ja suola.
2. Poista kirjolohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan.
3. Voitele uunivuoka tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) öljyllä tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada munakasmassa vuokaan. Lado päälle kirjolohiviipaleet.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on reunoilta hyytynyt. Keskeltä se saa jäädä löysäksi.
5. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Nostele munakkaan päälle salaattisekoitusta, kurkkuviipaleita ja tomaatteja. Valuta päälle salaattikastiketta.
Vinkki
Vaihtelemalla tuorejuuston makua saat myös munakkaaseen uusia makuvariaatioita, kokeile esimerkiksi yrttituorejuustoa tai paprika-chilituorejuustoa.