Marinoidut paprikat
Rapsakat paprikat muuttuvat suussasulavan pehmeiksi, kun paahdat ja marinoit ne. Makoisat paprikat sopivat niin grilliruokien lisukkeeksi, tapastarjottimelle, salaatteihin kuin voileivän päälle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gpunaisia ja keltaisia paprikoita
-
Sydänmerkki-tuote6 rklöljyä
-
3 rklbalsami- tai sherryviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
1 prk (50 g)kapriksia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Laita paprikat kevyesti öljytyn (1 rkl) folion päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa välillä käännellen noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Voit myös grillata paprikat.
2. Nosta paprikat teräs- tai lasikulhoon ja peitä kulho tiiviisti muovikelmulla. Anna paprikoiden hikoilla kulhossa 10 minuuttia.
3. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Paloittele ne kulhoon.
4. Sekoita loppu öljy, etikka, suola ja pippuri keskenään. Kääntele marinadi paprikoiden joukkoon. Lisää kaprikset ja anna paprikoiden maustua huoneenlämmössä muutama tunti. Laita paprikat puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki
Marinoidut paprikat säilyvät viileässä vajaan viikon
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g